Онлайн-зустріч "Освітні реалії: курс на життя"

24.08.2023 о 10.00 відбулася серпнева онлайн-зустріч  освітян для педагогів закладів дошкільної освіти м. Енергодар. "Освітні реалії : курс на життя», в який взяла участь Байєр Ольга Миколаївна, кандидат психологічних наук, доцент, завідувачка кафедри дошкільної  освіти КЗ «ЗОІППО» ЗОР. Девізом зустрічі став вислів : «Роби те, що повинен і  можеш, саме зараз, там де ти є!».

Ольга Миколаївна представила збірку Методичних рекомендацій КДО на 2023-24 навчальний рік (частина 3), яка вийшла у серпні 2023р. і розміщена на сайті Інституту і кафедри дошкільної освіти, а також доповіла про необхідність нових трансформацій в системі дошкільної освіти в умовах сьогодення, що стосується змін в організації освітнього процесу в ЗДО (у зв’язку з унеможливленням функціонування виключно очного режиму діяльності освітніх закладів, виникла потреба у запроваджені дистанційної і змішаної форми організації освітнього процесу), моделювання нової форми його організації (інституціональної і домашньої); змін і моделювання нової мережі груп і ЗДО (приватних і державних; у пристосованих приміщеннях і культурних установах; з безпечними укриттями і  короткотривалим перебуванням разом з батьками тощо; змін у формі взаємодії педагогів з батьками вихованців (як надавачів освітніх послуг дітям в ЗДО та/або консультантів батьків як учасників і організаторів освітнього процесу в ЗДО і вдома).

Зустріч пройшла в атмосфері професійного  і підтримувального спілкування про діяльність педагогів в реаліях сьогодення і заради забезпечення щасливого дитинства для українських дітей попри всі негаразди! Презентацію виступу розміщено на сайті управління освіти Енергодарської міськради і ЦПРПП.