Meetap «Дошкільна освіта Норвегії»

24.01.2024 р. у МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ОСВІТИ  кафедрою дошкільної освіти спільно з науковим відділом Інституту проведено науково-практичний захід з міжнародною участю у форматі дружнього професійного спілкування «Meetap» на тему: «Дошкільна освіта Норвегії». Захід відкрила проректор з наукової і міжнародної діяльності Інституту, доктор психологічних наук, професор Гура Тетяна Євгеніївна.

Модератор заходу – завідувач кафедри, кандидат психологічних наук, доцент Байєр О.М., асистент старший викладач Погрібняк Н.В. Зустріч відбулася у в онлайн форматі для здобувачів освіти на КПК «Вихователі ЗДО», у який взяла участь  Палець Світлана Вікторівна – експерт з дошкільної освіти, практичний психолог, соціальний педагог, яка тимчасово проживає і працює в закладі дошкільної освіти у Норвегії у м. Хаугесенд. Вона розповіла про устрій системи освіти в Норвегії, яка розпочинається для дітей раннього віку з 1 до 6 років, а також про особливості початкової, базової, середньої та вищої освіти.

Особливо цікаво було почути про традиції виховання дітей дошкільного віку зі сталих навичок щодо природничо-екологічної освіти та ознайомлення з рідним краєм. Про архітектурні особливості освітнього простору  в дитячих садках, організацію освітнього процесу, побутової та рухової діяльності, соціального і правового захисту педагогів та інклюзії в суспільстві й освіті. Учасники ставили запитання, надавали коментарі та рефлексивні думки. Всього у заході взяли участь 96 осіб, з яких 69 – слухачі поточних КПК.